Ingrediënten:
• 2-3 bouillonblokjes of 2 dl groentebouillon
• 2-2,5 kg (soep)tomaten
• 1 ui
• Verse kruiden: tijm, peterselie, rozemarijn
• 3 laurierblaadjes
• Vermicelli naar smaak
• Peper en zout naar smaak
• Optioneel 500 gram half om half- of rundergehakt
Bereiden:
Pel en snipper de ui en fruit deze zachtjes in wat olijfolie totdat deze licht gaat kleuren. Halveer de tomaten en voeg deze aan de ui toe en zet vuur middelhoog. Voeg de laurierbladeren en de specerijen naar smaak toe en laat de tomaten op laag vuur zacht worden.
Als de tomaten zacht genoeg zijn, verwijder je de laurierbladen en pureer je het geheel met de staafmixer. Wanneer je de gepureerde tomaten niet fijn genoeg vindt, kan je deze nog zeven. Als laatste voeg je de bouillonblokjes of de bouillon toe en breng even aan de kook. Voeg naar smaak vermicelli, peper en zout toe.
Kneed gehakt met wat peper en zout en draai er kleine balletjes van.
Gehaktballetjes voeg je als laatste toe en laat je 10 min meekoken.