Ingrediënten:
• Rode paprika uit het Bakkie
• 2 uien
• Aubergine uit het Bakkie
• Courgette uit het Bakkie
• Tomaten uit het Bakkie
• 200 gram uitgelekte zongedroogde tomaatjes
• 2 teentjes knoflook
• Olijfolie of zonnebloemolie
• Peper en zout
• Optioneel: een paar takjes verse rozemarijn
Bereiden:
Snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes en snijd één of twee tomaten in kleine blokjes (kroontjes even verwijderen). Snipper of pers twee teentjes knoflook.
Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de ui en paprika tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en laat even sudderen tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200˚ C en vet een ovenvaste schaal in met wat olie.
Smeer de puree uit over de bodem van de schaal.
Snijd de courgette en de rest van de tomaten in niet al te dikke plakken. Als deze te groot zijn, snijd je ze doormidden. Vervolgens schik je om en om de courgette, aubergine en tomaten in een rand op de paprika/ui puree en werk je van buiten naar binnen. Optioneel: verdeel een paar takjes verse rozemarijn over de groenten.
Bedruip de groente nog met een beetje olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet de schaal voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer tussendoor of groenten niet te donker worden. Anders even afdekken met aluminiumfolie. Na 45 min controleren of groenten lekker zacht zijn.