De lekkerste recepten van Quintus Vitaal

Mexicaanse sla wrap met gehakt en diverse groenten

Ingrediënten:

• Ongeveer 3 mooie slabladeren per persoon, de rest snijd je fijn voor ernaast
• 400 gram rundergehakt
• 1 grote rode ui
• 1 aubergine
• 2 rode puntpaprika’s
• Olie (zonnebloem of maisolie)
• 1 courgette
• Geraspte kaas
• Peper en zout naar smaak
• Mexicaanse kruiden
• Blikje mais
• Blikje bruine bonen

Bereiden:

Pel de ui en snijd in halve dunne ringen. Snijd de groenten in kleine blokjes. Fruit de ui in wat olie totdat deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de gesneden groente toe en laat even stoven totdat alles gaar is. Giet de bonen en mais af en spoel af en laat goed uitlekken. Voeg toe en stoof nog even mee met Mexicaanse kruiden, peper en zout. Vul de slabladeren met het mengsel en bestrooi met geraspte kaas. Rest van vulling kan je ernaast serveren.

Eventueel wat tomatensaus(zelfgemaakt of kant en klaar) en/of zure room als lekkere saus erbij.