Ingrediënten:
• 1 grote courgette
• 100 gram (room)boter
• 5 eieren
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• ½ theelepel zout
• 200 gram geraspte belegen kaas
• 100 gram pijnboompitten
• Cakevorm, ingevet
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225 ˚C.
Was en dep de courgette hem droog. Vervolgens rasp je de courgette grof. Knijp het ergste vocht uit de courgette en laat even op een zeef of vergiet staan.
Smelt de boter in een pannetje, niet bruin laten worden en pan van vuur nemen.
In kom eieren los kloppen. Voeg de gesmolten boter toe aan de eieren en ongeveer 5 minuten doorkloppen. Zeef nu het bakmeel en het zout erdoor en klop tot een gladde massa. Schep nu de courgette, pijnboompitten en de kaas door het beslag. Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake 10 minuten op 225 ˚C en schakel de oven dan terug naar 175 ˚C en bak in ongeveer 1 uur gaar. Neem de cake uit de oven en stort op een rooster.
Tip: hou je van pittig? Voeg dan wat zwarte of chilipeper toe.
Tomatensaus voor erbij.
Snipper een sjalotje fijn en fruit in een beetje olie. Voeg een pakje Sugo/gezeefde tomaten toe (360ml) en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en 4 eetlepels slagroom.