Ingrediënten:
• 4 rijpe bananen
• 15o gram dadels
• 50 gram walnoten
• 300 tarwebloem
• 250 gram amandelmelk (ongezoet)
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 thee lepel baking soda
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel gemalen kardemom
• 1 theelepel gemalen nootmuskaat
• ½ theelepel zout
• 2 eetlepels citroensap
• Cakevorm ingevet en bekleed met bakpapier
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
Meng 3 bananen, amandelmelk, citroensap en 75 gram dadels in blender fijn.
Snijd de rest van de dadels in fijne ringetjes/reepjes, hak de walnoten grof en prak 1 banaan met een vork grof.
Meng de bloem met bakpoeder, baking soda, kruiden en zout. Roer het amandelmelkmengsel door het bloemmengsel en meng banaan en dadels erdoor heen. Giet het mengsel in de cakevorm en bestrooi met de gehakte walnoten.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Laat even een paar minuten in de vorm staan en haal dan uit vorm en laat op rooster afkoelen.. Wanneer het brood afgekoeld is, kan je het bakpapier gemakkelijk verwijderen.
Tip: je kan de Kardemon en kaneelpoeder ook vervangen door speculaaskruiden en een theelepel gember toevoegen.